Biztosítási és pénzügyi matematika – mesterképzés

A Corvinus és az ELTE közös diplomáját kapják az itt végzett hallgatók. A szakot ebben az évben az ELTE indítja.

Világpiacképes biztosítási és pénzügyi szakemberré válhatsz nálunk.

A szak célja megtanítani a biztosítási és pénzügyi szektorban alkalmazott sztochasztikus matematikai, statisztikai modelleket professzionális szinten. Olyan szakemberek képzése a cél, akik a világpiacon a legkeresettebbek és legjobban fizetettek között vannak. Azoknak ajánljuk, akik a biztosítási és pénzügyi szektorban dolgoznának, szeretik a matematikát, érdeklődnek a gazdasági és pénzügyi folyamatok iránt, és a legjobb szakértők között lennének. Mind az aktuárius, mind a kvantitatív pénzügyek specializáció elvégzése egyedi és nemzetközileg is elismert tudást ad. Az ELTE-vel közös képzés, amelyben részt vesznek a BCE Közgazdasági Intézet és a Pénzügy, Számvitel és Gazdasági Jog Intézet kollégái is.

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket. Ezen szak esetében páros években az ELTE, páratlan években a Corvinus szervezi a felvételi vizsgákat.

A felvételi vizsgára vonatkozóan a későbbiekben teszünk közzé információkat.

Előkészítő tanfolyam

Mind a Corvinus, mind az ELTE szervez a felvételire előkészítő tanfolyamot. Ezeken az írásbelin előforduló feladatok gyakoroltatása és a tudás frissítése a cél. A jelentkezők névsorát megismerve értesítést küldünk, hogy mikor és miként lehet bekapcsolódni az előkészítőbe.

Bővebb információk hamarosan.

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

  • Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: a gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés, az alkalmazott közgazdaságtan, a pénzügy és számvitel, továbbá a matematika alapképzési szak.
  • Meghatározott kreditek teljesítésével elsősorban számításba vehető: a közszolgálati, a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing, az emberi erőforrások, természettudomány képzési területről a fizika, az informatika képzési területről a gazdaságinformatikus, a mérnökinformatikus, a programtervező informatikus alapképzési szak. 
  • Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá: azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad. 

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Megnézem

Karrier lehetőségek

Itt végzett hallgatóink elhelyezkedhetnek többek között nemzetközi és hazai pénzügyi intézményeknél, biztosítóknál, bankoknál, tanácsadóknál kockázatelemző, aktuárius szakértő, kvantitatív pénzügyi elemző munkakörökben.

110 millió forint előnyt jelent a nálunk szerzett diplomád

A piacképes tudás meghozza az eredményét, hiszen kiszámoltuk, hogy a Corvinusos diplomával egy teljes karrierút alatt várhatóan 340 millió forintot fog keresni, ami 110 millió forinttal több, mint az országos átlag. Világkörüli utak, több pihenés, vagy önfejlesztés? Te mihez kezdenél ezzel az összeggel?

A számítások hátteréről itt olvashatsz.

Szakfelelősi köszöntő

A Biztosítási és pénzügyi matematika mesterszak azzal tűnik ki a sok másik szak közül, hogy igazi kihívást jelent egyszerre két egyetemen tanulni egy-egy félévben, és elsajátítani mindazokat az ismereteket, amiket egy matematikus és egy közgazdász tudhat. Az elmélyült gondolkodás mellett a precíz számítások és modellezés is része annak a munkának, amivel a két specializáció (aktuárius és kvantitatív pénzügyek) elvégzése után foglalkozhatnak. Érdekes munka és kimagaslóan magas fizetés vár Önökre 4 félév után. Személyes példám alapján biztos vagyok benne, hogy ez a szakma kihívást és folyamatos szakmai fejlődést biztosít.

Dr. Kovács Erzsébet
Szakfelelős
tanszékvezető egyetemi tanár

#együttalegjobbak

Fordulj hallgatói nagyköveteinkhez »

Mitől egyedi a képzés?

  • Nincs még egy olyan képzés, amit a Corvinus az ELTE-vel közösen indít. 
  • A szakra felvett hallgatók a képzés keretében kapják meg a felzárkóztatást a másik szakterület hiányzó ismereteiből: három matematika tárgyat az ELTE oktatói, három közgazdasági tárgyat a Corvinus oktatói tanítanak az első félévben. 
  • Kiscsoportos oktatás 
  • Részvételi lehetőség szakmai rendezvényeken. Például: a Magyar Aktuárius Társaság Tavaszi Szimpóziuma és az Őszi iskola, a Magyar Államkincstár Nyugdíjkonferenciái 
Image

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tantárgyak lesznek a szakon? Van-e szakmai gyakorlat? Hány kreditet kell teljesíteni?

Tovább a kérdésekhez

Image

Add le a jelentkezésed online!

A felvételi jelentkezésedet kizárólag elektronikusan, a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül kell benyújtanod.

Felvi.hu

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre.

Kattints ide