Egészségpolitika, tervezés és finanszírozás – mesterképzés

Itt a helyed, ha az egészségügy naprakész gazdasági szakértője lennél!

A szak célja megismertetni, hogyan lehet alkalmazkodni a gyorsan változó technológiai trendekhez az egészségügyi és biotechnológiai ágazatokban. Azoknak ajánljuk, akik a gyógyszeriparban vagy egészségügyi intézményekben képzelik el karrierjüket, vagy egészségpolitikai, egészségbiztosítási döntéselőkészítésben vennének részt.

Helyszín: Budapest
Nyelv: angol
Finanszírozás: Corvinus ösztöndíj vagy 760.000 Ft/félév önköltségi díj

Még ennyi ideig jelentkezhetsz a Felvi.hu-n keresztül:

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

A felvételi vizsgára vonatkozóan a későbbiekben teszünk közzé információkat.

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: társadalmi tanulmányok, a szociológia, az egészségügyi gondozás és prevenció, az ápolás és betegellátás, az egészségügyi szervező, az alkalmazott közgazdaságtan, a gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakok, továbbá a közszolgálati alapképzési szak.

Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá: azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Megnézem

Karrier lehetőségek

Nagy igény van jól képzet egészségpolitikai és egészségügyi-közgazdaságtani szakemberekre. Mind közszférában mind a magánszférában folyamatos a kereslet az ilyen tudású szakemberek iránt. A programon végzett hallgatók Magyarországon elhelyezkedhetnek az államigazgatásban, egészségbiztosítónál, technológia értékelő irodánál, gyógyszer- és orvostechnikai eszközgyártóknál, tanácsadó, elemző cégeknél, egészségügyi szolgáltatóknál vagy a civil szférában is. Ezzel a tudással azonban nem csak a hazai, hanem a nemzetközi környezetben is könnyen el lehet helyezkedni, akár a gyógyszeriparban, vagy az elemzői munkakörben.

Szakfelelősi köszöntő

A hallgatóink egy nemzetközi csapat részeként elmélyíthetik az egészségüggyel kapcsolatos ismereteiket. Megismerkedhetnek az egészségügyi ellátás finanszírozási modelljeivel, az egészségügyi közgazdaságtannal, az egészségpolitikával, és megérthetik a modern egészségügyi rendszerek előtt álló kihívásokat. Ezen túlmenően bekapcsolódhatnak az egyetemen folyó egészségügyi közgazdaságtani kutatásokba, és gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek egy adott területen.

Dr. Brodszky Valentin
Szakfelelős
Egyetemi tanár

#együttalegjobbak

Fordulj hallgatói nagykövetünkhöz »

Mitől egyedi a képzés?

  • Ilyen típusú képzés csak a Corvinus Egyetemen elérhető 
  • A képzés elvégzésével olyan egészségpolitikai szakemberek kerülnek ki, akik képesek az egészségügy területén önálló tervezési és finanszírozási döntések meghozatalára 
  • Az elsajátított tudással mind térségi (országostól a kistérségig), mind intézményi szinten el lehet helyezkedni az egészségügyben, főleg olyan munkakörökben, amelyek a rendszer teljesítményének fokozására specializálódnak. 
Image

Nézz be hozzánk!

Kövess minket, hiszen hamarosan személyesen is találkozhatsz velünk.

Image

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tantárgyak lesznek a szakon? Van-e szakmai gyakorlat? Hány kreditet kell teljesíteni?

Tovább a kérdésekhez

Image

Add le a jelentkezésed online!

A felvételi jelentkezésedet kizárólag elektronikusan, a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül kell benyújtanod.

Felvi.hu

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre.

Kattints ide