Ellátásilánc-menedzsment – mesterképzés

Az ellátási láncok tervezése és szervezése izgalmas terület. Sajátítsd el ezt a tudást duális formában!

Érdekel, hogy kell megszervezni egy vakcinaszállítmány útját a világ másik végéről Magyarországra, úgy, hogy közben ne szakadjon meg a hűtési lánc? Vagy az érdekel, hogyan szervezd át a céged ellátási láncát, ha a kínai partnered nem tud alapanyagot exportálni? Esetleg elakadt a megrendelt áruval teli konténer a Szuezi-csatornában? Akkor itt a helyed! Nálunk megismerheted az ellátásilánc-menedzsment stratégiai és taktikai döntéseit, a beszerzéstől a termelésellátáson át az elosztásig. Kitárgyaljuk a lean működés elveit, és az ellátásilánc pénzügyi és teljesítményértékelési eljárásait, valamint mindezek jogi aspektusait is. Szakunkon mindezt duális formában partnervállalatainknál rögtön a gyakorlatba ültetheted. Kettősdiplomára is szert tehetsz a CEMS vagy a Passaui Egyetem programjaiban!

Helyszín: Budapest
Nyelv: magyar
Finanszírozás: Corvinus ösztöndíj vagy 560.000 Ft/félév önköltségi díj

Helyszín: Budapest
Nyelv: magyar
Finanszírozás: Corvinus ösztöndíj vagy 560.000 Ft/félév önköltségi díj
duális képzés

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Felvételi pontok számítása Vizsgák időpontjai Felkészülési segédlet További információk

Előkészítő tanfolyam

Az Ellátásilánc-menedzsment mesterszakra az írásbeli felvételi vizsga Vállalatgazdaságtanból van. Ebből a tantárgyból központilag szervezett előkészítő tanfolyamon lehet részt venni, ennek lehetőségeiről a későbbiekben teszünk majd fel információt.

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

  • Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: a kereskedelem és marketing, a gazdálkodási és menedzsment, a nemzetközi gazdálkodás, a pénzügy és számvitel, a turizmus-vendéglátás, az emberi erőforrás, a közszolgálati, az alkalmazott közgazdaságtan alapképzési szak.
  • Meghatározott kreditek teljesítésével elsősorban számításba vehető: a gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés, az üzleti szakoktató, a gazdaságinformatikus, a mérnökinformatikus, a programtervező informatikus, a műszaki menedzser, gépészmérnöki alapképzési szak. 
  • Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá: azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad. 

Választhatod a Duális képzési formát!

Szerezz többéves, releváns munkatapasztalatot még a tanulmányok ideje alatt!
A duális képzés lényege, hogy az elméleti oktatásod a felsőoktatási intézményben, a gyakorlati képzésed pedig a választott partnerszervezetnél történik. Duális képzésben részt vevő hallgatóként így bepillantást nyersz az általad választott partnerszervezet működésébe, megismered a vállalati kultúrát, valamint a legkiválóbb szakemberektől tanulhatod meg a szakma alapjait.

Bővebben a duális képzésről

Karrier lehetőségek

Az Ellátásilánc-menedzsment mesterszakon végzett hallgatók többsége nemzetközi nagyvállalatnál helyezkedik el, kisebb részben külföldi vagy hazai KKV-knál. A betöltött pozíciók nagyon változatosak. Ezen a területen sokféle személyiség is meg tudja találni a számítását. Az introvertáltabbak, akikben erősebb az elemzői véna, elhelyezkedhetnek kereslet vagy ellátás tervezői területen, vagy az átfogó supply chain planning pozícióban. Akik jobban szeretnek szervezni, azok számára logisztikai szolgáltató vagy gyártó vállalatok nyújthatnak lehetőségeket ügyfélkapcsolati területen. Az extrovertált személyiségek lehetnek beszerzők, tárgyalhatnak beszállítókkal, vagy értékesítők, Key account manager-ek, akik a megrendelői kapcsolatokat gondozzák.

110 millió forint előnyt jelent a nálunk szerzett diplomád

A piacképes tudás meghozza az eredményét, hiszen kiszámoltuk, hogy a Corvinusos diplomával egy teljes karrierút alatt várhatóan 340 millió forintot fog keresni, ami 110 millió forinttal több, mint az országos átlag. Világkörüli utak, több pihenés, vagy önfejlesztés? Te mihez kezdenél ezzel az összeggel?

A számítások hátteréről itt olvashatsz.

Szakfelelősi köszöntő

Szeretettel várunk az Ellátásilánc-menedzsment mesterszakon minden gazdasági vagy mérnöki alapdiplomával jelentkezőt, és természetesen más érdeklődőket is, akiket vonz ez a nagyon nemzetközi, nagyon változatos és nagyon pörgős szakma. A 2020 és 2021-es év is rámutatott, hogy az ellátási láncok szakszerű irányítása mennyire fontos az ország működésének fenntartása, a lakosság ellátásának és a folyamatos áruellátás biztonsága szempontjából. Tanulj nálunk, és megmutatjuk, hogyan kell ezeket a folyamatokat átlátni, megtervezni és megszervezni.

Nagy Judit
Szakfelelős
Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Fordulj hallgatói nagykövetünkhöz »

Mitől egyedi a képzés?

  • Erős pénzügyi orientáció és képességfejlesztés 
  • A szak kis létszámú, amely lehetővé teszi az odafigyelést az egyéni képességek fejlesztésére 
  • Az ellátási lánc folyamatokat tágan értelmezzük: a beszerzéstől a termelésen át, a disztribúciós logisztikáig átfogjuk a teljes értékteremtő folyamatot 
  • Lehetőség van valós vállalati projekteken dolgozni, vállalatlátogatáson megismerni az elméletben is tárgyalt problémákat 
  • A szak hallgatói részt vehetnek a CEMS Master in International Management és a Passaui Egyetem kettősdiploma programjában 
  • Az Eduniversal Best Masters Ranking 2021-es felmérése szerint szakunk a világ 69. legjobb képzése az ellátásilánc területen
Image

Online nyílt nap

Nézd vissza január 12-én tartott online nyílt napunkat!

Megnézem a videót

Image

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tantárgyak lesznek a szakon? Van-e szakmai gyakorlat? Hány kreditet kell teljesíteni?

Tovább a kérdésekhez

Image

Add le a jelentkezésed online!

A felvételi jelentkezésedet kizárólag elektronikusan, a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül kell benyújtanod.

Felvi.hu

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre.

Kattints ide