Gazdaságinformatikus – mesterképzés

Készülj fel velünk a digitális világ változásaira és az ezzel járó feladatokra!

A szak célja a hallgatók felkészítése informatikai alapú üzleti innovációk előkészítésére, tervezésére, megvalósítására, és az üzletkritikus informatikai szolgáltatási háttér menedzselésére. A szak az üzleti elemzés, informatikai irányítás, digitalizáció, üzleti intelligencia, IT projektmenedzsment, IT audit, szakterületi (pl. ERP) rendszerek témakörében ad korszerű módszertani és gyakorlati ismereteket. A műszaki érdeklődés mellett a menedzseri készségek megléte, a szervezési és irányítási feladatokra való alkalmasság is fontos.

Helyszín: Budapest
Nyelv: angol
Finanszírozás: Corvinus ösztöndíj vagy 970.000 Ft/félév önköltségi díj

Helyszín: Budapest
Nyelv: magyar
Finanszírozás: 540.000 Ft/félév önköltségi díj

Még ennyi ideig jelentkezhetsz a Felvi.hu-n keresztül:

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

A felvételi vizsgára vonatkozóan a későbbiekben teszünk közzé információkat.

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe a gazdaságinformatikus alapképzési szak.

Meghatározott kreditek teljesítésével elsősorban számításba vehető: a mérnökinformatikus, a programtervező informatikus és az üzemmérnök-informatikus alapképzési szak.

Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá: azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Megnézem

Karrier lehetőségek

A végzettek többnyire nemzetközi és hazai nagyvállalatoknál dolgoznak a szolgáltató vagy az IT szektorban, de startupok és kisebb tanácsadó cégek is akadnak a munkaadók közt. A hallgatók többsége már rendelkezik munkahellyel, a képzés teljesítése ugyanakkor minőségi ugrást jelenthet az álláslehetőségek terén. A hazai (és a nemzetközi) piacon is nagy az igény a vezetői készségekkel rendelkező, a specialista szaktudással felkészített munkatársakra. Jellemző munkakörök: IT projekt manager, Business Analyst (rendszerelemző), IT tanácsadó, IT auditor, üzleti intelligencia szakértő, ERP szakértő.

110 millió forint előnyt jelent a nálunk szerzett diplomád

A piacképes tudás meghozza az eredményét, hiszen kiszámoltuk, hogy a Corvinusos diplomával egy teljes karrierút alatt várhatóan 340 millió forintot fog keresni, ami 110 millió forinttal több, mint az országos átlag. Világkörüli utak, több pihenés, vagy önfejlesztés? Te mihez kezdenél ezzel az összeggel?

A számítások hátteréről itt olvashatsz.

Szakfelelősi köszöntő

A digitalizáció korában az üzleti siker az informatikára épül, emiatt felértékelődik az üzlet és az informatika határterületén dolgozó szakemberek szerepe. A digitalizáció sikere megköveteli, hogy az IT területen is legyenek az üzleti folyamatokat értő, átlátó szakemberek, akik a technikai hátteret is ismerik, és képesek üzleti innovációk kezdeményezésére, megvalósítására, szolgáltatására. Olyan informatikusokat szeretnénk képezni, akikben az üzlet megtalálja a partnert a sikeres IT alapú innovációkhoz, akik képesek az IT területen felmerülő menedzsment feladatokat is ellátni, szakterületükön az üzleti igényeket magas szinten kiszolgálni.

Dr. Szabó Zoltán
Szakfelelős
Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Fordulj hallgatói nagykövetünkhöz »

Mitől egyedi a képzés?

  • A képzés tartalma kiemelt hangsúlyt rak a későbbi vezetői karrier szempontjából fontos szakmai ismeretek, módszertani alapok megismertetésére: IT stratégiát, vállalati architektúra menedzsmentet, IT auditot, IT projekt menedzsmentet és IT governance-t csak a Corvinus kínál.
  • A képzés során a legjobb hazai üzleti iskola kínálatából lehet megismerni az üzleti oldalt.
  • A szak oktatói hazai szinten is kiemelkedő kutatási és gyakorlati tapasztalatokkal rendelkeznek.
  • A képzésben kiemelt szerepet kapnak a nemzetközi informatikai piacon meghatározó cégek, akik legkorszerűbb technológiák és módszerek, valamint gyakorlati tapasztalatok közvetlen elérhetőségét biztosítják.
  • A képzés sok projektmunkára, problémamegoldásra épül.
Image

Nézz be hozzánk!

Kövess minket, hiszen hamarosan személyesen is találkozhatsz velünk.

Image

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tantárgyak lesznek a szakon? Van-e szakmai gyakorlat? Hány kreditet kell teljesíteni?

Tovább a kérdésekhez

Image

Add le a jelentkezésed online!

A felvételi jelentkezésedet kizárólag elektronikusan, a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül kell benyújtanod.

Felvi.hu

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre.

Kattints ide