Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás – mesterképzés

Közelebb visszük hozzád a nemzetközi üzleti és pénzügyi összefüggéseket!

A szak célja megismertetni az alapvető mikro- és makrogazdasági, nemzetközi üzleti és pénzügyi összefüggéseket, folyamatokat, valamint a globális és regionális intézményrendszerek kapcsolatát. A szak a nemzetközi közgazdasági és nemzetközi üzleti elemző, döntés előkészítő, döntéshozó munkára készít fel.

Helyszín: Budapest
Nyelv: angol
Finanszírozás: Corvinus ösztöndíj vagy 760.000 Ft/félév önköltségi díj

Még ennyi ideig jelentkezhetsz a Felvi.hu-n keresztül:

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

A felvételi vizsgára vonatkozóan a későbbiekben teszünk közzé információkat.

Előkészítő tanfolyam

A Világgazdasági Tanszék a tavaszi félévben egy vagy két alkalommal ingyenes felvételi előkészítőt hirdet angol nyelven az érdeklődők számára. A részletekről később várhatóak információk az egyetem honlapján, illetve a Tanszék Facebook-oldalán.

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

  • Teljes kreditérték beszámításával: nemzetközi gazdálkodás
  • Meghatározott kreditek teljesítésével: gazdálkodási és menedzsment, emberi erőforrások, kereskedelem és marketing, pénzügy és számvitel, turizmus-vendéglátás, üzleti szakoktató, alkalmazott közgazdaságtan, gazdaságelemzés, közszolgálati, valamint nemzetközi tanulmányok alapképzési szakok
  • Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá: azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti főiskolai alapképzési szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Megnézem

Karrier lehetőségek

Multinacionális vállalatoknál (például IBM, KPMG, Vodafone), diplomáciai és nemzetközi szervezeteknél (Külügyminisztérium, ENSZ és EU intézményei) szakértő, elemző, döntéshozó munkakörökben. Tanulmányok folytatása PhD képzésben, majd elemző-kutató munkakörök betöltése kutatóintézeteknél, minisztériumoknál, nemzetközi intézményeknél.

110 millió forint előnyt jelent a nálunk szerzett diplomád

A piacképes tudás meghozza az eredményét, hiszen kiszámoltuk, hogy a Corvinusos diplomával egy teljes karrierút alatt várhatóan 340 millió forintot fogsz keresni, ami 110 millió forinttal több, mint az országos átlag. Világkörüli utak, több pihenés, vagy önfejlesztés? Te mihez kezdenél ezzel az összeggel?

A számítások hátteréről itt olvashatsz.

Szakfelelősi köszöntő

A nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szakon olyan hallgatókat képzünk, akik képesek a nemzetközi gazdasági és üzleti problémákat elemezni, folyamatokat átlátni és globális és lokális kihívásokra választ adni. A képzés több tanszék együttműködésére épít és súlyt helyezünk arra, hogy olyanok oktassanak a képzésen, akik aktívak mind kutatásban és ezirányú tapasztalataikat és eredményeiket átadhatják a hallgatóknak, vagy releváns üzleti tapasztalattal rendelkeznek. Hallgatóink versenyképes tudást kapnak, hamar elhelyezkednek a hazai és nemzetközi üzleti életben, illetve a közszférában egyaránt. Képzésünk erőssége, hogy a világ minden tájáról (jelenleg 45 országból) tanulnak nálunk hallgatók. Ha egy igazán versenyképes nemzetközi üzleti diplomára és multikulturális közegben való tanulásra vágysz, akkor itt a helyed!

Tétényi András
Szakfelelős
Egyetemi docens

#együttalegjobbak

Fordulj hallgatói nagyköveteinkhez »

Mitől egyedi a képzés?

  • Kutatási terepgyakorlat (három különböző helyszínen) (covid függő) 
  • Szakmai kirándulás, gyárlátogatás. Például Suzuki, Mercedes, Bosch, Richter, Budapesti Értéktőzsde (covid függő) 
  • Szimulációs feladatok 
  • Utazó szemináriumok (Magyarországon vagy crossborder módon, HU-SK) (covid függő) 
  • Számos kettős diploma program vezető nyugat-európai egyetemekkel (University of Gröningen, Tilburg University, University of Liége) 
Image

Nézz be hozzánk!

Kövess minket, hiszen hamarosan személyesen is találkozhatsz velünk.

Image

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tantárgyak lesznek a szakon? Van-e szakmai gyakorlat? Hány kreditet kell teljesíteni?

Tovább a kérdésekhez

Image

Add le a jelentkezésed online!

A felvételi jelentkezésedet kizárólag elektronikusan, a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül kell benyújtanod.

Felvi.hu

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre.

Kattints ide