Nemzetközi tanulmányok – mesterképzés

Nyiss a világra, értsd meg a nemzetközi hírek és események hátterét!

A Nemzetközi tanulmányok szak hallgatói a nemzetközi kapcsolatok (IR) elméleti és gyakorlati összefüggéseit ismerik meg, elemezve a nemzetközi rendszer természetét, vizsgálva a globális szereplők külpolitikai törekvéseit, a nemzetközi konfliktusok és együttműködési formák mintázatait. A szakot elsősorban azoknak ajánljuk, akik diplomáciai vagy nemzetközi karrierre készülnek, illetve a nemzetközi politikai folyamatokat nem csak a hírek szintjén szeretnék követni, hanem multidiszciplináris keretben vizsgálnák a nemzetközi események hátterét, a különböző aktorok motivációit. A mesterképzés során a hallgatóknak számos tantermen kívüli programon (intézménylátogatás, workshop, konferencia) nyílik lehetőségük közvetlen karrierorientációs tapasztalatokat gyűjteni.

Helyszín: Budapest
Nyelv: angol
Finanszírozás: Corvinus ösztöndíj vagy 610.000 Ft/félév önköltségi díj

Előkészítő tanfolyamok

A Budapesti Corvinus Egyetem Pénzügy, Vállalatgazdaságtan, Közgazdaságtan, Fundamentals of Mathematics, Fundamentals of Statistics and Admission Preparatory Course – International Economy and Business tantárgyakból írásbeli felvételi vizsgára előkészítő tanfolyamokat szervez mesterképzésre jelentkezők számára.

Bővebb információk

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Felvételi pontok számítása Vizsgák időpontjai Felkészülési segédlet További információk

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

  • Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: a nemzetközi tanulmányok és a nemzetközi igazgatási alapképzési szak.
  • Meghatározott kreditek teljesítésével elsősorban számításba vehető: a társadalomtudomány; a bölcsészettudomány; a gazdaságtudományok; a jogi; valamint az államtudományok képzési területekhez tartozó alapképzési szakok.
  • Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá: azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Megnézem

Karrier lehetőségek

Elhelyezkedhetsz vezető beosztású referensként nagykövetségen, konzulátuson, külügyi területen, projektvezetőként, tanácsadó vagy elemző kormányközi és nem kormányközi nemzetközi szervezeteknél, multinacionális vállalatoknál nemzetközi kapcsolatépítőként, vagy külpolitikai elemzőként, külpolitikai újságíróként. A karrierlehetőségek kiterjednek a közigazgatási, a piaci és a civil szektorra, sokrétű lehetőséget nyújtva a végzősöknek. A szak elvégzését követően a hallgatók jellemzően azonnal munkába tudnak állni, hosszabb távon diplomáciai, nemzetközi karriert futhatnak be.

Szakfelelősi köszöntő

A Nemzetközi tanulmányok szak hagyományai évtizedekre nyúlnak vissza, oktatóink többsége maga is a szakon végzett. Célunk, hogy magas színvonalú, koherens, ugyanakkor a nemzetközi politikai folyamatokat követő, a világ aktuális eseményeire reflektáló ismereteket és tapasztalatokat osszunk meg a szak hallgatóival. A szak évről-évre több kontinens hallgatóit tereli egy tanterembe, ez a dinamikus multikulturális környezet segíti a nemzetközi karrierépítés indítását. Izgatottan várjuk a következő tanév diákjait, hiszen a tantermi eszmecserékből mi is folyamatosan tanulunk!

Dr. Lehoczki Bernadett
Szakfelelős
Egyetemi docens

#együttalegjobbak

Fordulj hallgatói nagykövetünkhöz »

Mitől egyedi a képzés?

  • Kiemelt hangsúly a magas szintű nyelvi, tárgyalástechnikai ismereteken 
  • Régi, kiterjedt kapcsolat a magyarországi közigazgatási szervekkel, ami segíti a végzett hallgatók karrierindítását 
  • Intézménylátogatás (minisztériumokhoz, Budapesten működő nemzetközi szervezetekhez), illetve a bécsi ENSZ-város látogatása a képzés folyamán 
  • Rendszeres workshopok, szakmai fórumok aktuális nemzetközi kérdésekről 
  • Dinamikus nemzetközi környezet, kitűnő networking lehetőségekkel 
Image

Online nyílt nap

Nézd vissza január 12-én tartott online nyílt napunkat!

Megnézem a videót

Image

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tantárgyak lesznek a szakon? Van-e szakmai gyakorlat? Hány kreditet kell teljesíteni?

Tovább a kérdésekhez

Image

Add le a jelentkezésed online!

A felvételi jelentkezésedet kizárólag elektronikusan, a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül kell benyújtanod.

Felvi.hu

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre.

Kattints ide