Politikatudomány – mesterképzés

Tanulj nálunk, ha neked a gyakorlati politikai tudás is számít.

A szak célja a politika alapvető elméleti kérdéseinek és gyakorlati megjelenési formáinak vizsgálata. Az oktatás egyedülállóan problémamegoldó, interaktív formában történik: a vitakészség, az érvek, ellenérvek ütköztetésével, a szóbeli és írásbeli kommunikációban való jártasság megszerzésének lehetősége segíti a szakmai elmélyülést.

Helyszín: Budapest
Nyelv: magyar
Finanszírozás: Corvinus ösztöndíj vagy 470.000 Ft/félév önköltségi díj

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Felvételi pontok számítása Vizsgák időpontjai Felkészülési segédlet További információk

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Jelentkezőket várunk Magyarország összes egyetemének társadalomtudományi, államtudományi, bölcsész-, és közgazdaságtani képzéseiről.

A mesterképzésbe történő belépésnél előzményként elfogadott szakok

  • Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: a politológia, a politikatudományok, a nemzetközi tanulmányok, a társadalmi tanulmányok, az igazgatásszervező, a közigazgatás-szervező alapképzési szak.
  • Meghatározott kreditek teljesítésével elsősorban számításba vehető: a kommunikáció- és médiatudomány, a kulturális antropológia, a szociológia, az alkalmazott közgazdaságtan, a gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés, közszolgálati, az emberi erőforrások, a nemzetközi gazdálkodás, a történelem, a szabad bölcsészet, az andragógia, a közösségszervezés alapképzési szak.
  • Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá: azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Megnézem

Karrier lehetőségek

Hallgatóink jellemzően minisztériumokban, elemző intézeteknél, önkormányzatoknál, pártoknál, közvéleménykutató cégeknél politikai kommunikációs szakértő, politológus, politikai tanácsadó, politikai elemző, lobbista munkakörökben helyezkednek el. A multinacionális cégek a kormányzati, közkapcsolati területeken keresik hallgatóinkat.

Kedves Jelentkező!

Hívjuk és várjuk a Corvinus politikatudomány mesterképzésére! Jelmondatunk: ‘Corvinus: politikatudományban a legjobb!’, amelynek hátterét kiváló oktató-kutatóink és szakmai közösségünk adja. Hallgatóinknak lehetőséget biztosítunk az órákon túl a kutatási programokba való bekapcsolódásba, a csak szakos hallgatóink számára szervezett szakmai programokon (PG Klub) való részvételre.

Képzésünk a politika világának gyakorlati és elméleti továbbgondolásának lehetőségét nyújtja. Legyen Ön is a hallgatónk, legyen tagja a közösségünknek!

Ványi Éva
Szakfelelős
Tanszékvezető, Egyetemi docens

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

  • Mérvadó az amerikai politikatudományi felfogás, az elméleti tudás gyakorlati alkalmazhatósága. 
  • A kis létszámú csoportok lehetővé teszik a valódi mentor-diák kapcsolatot és a valódi közösségépítést. 
  • Kihasználjuk a Corvinus Egyetem teljes társadalomtudományi hátterét a közgazdaságtudománytól a szociológián át a kommunikációig. 
  • A végzettek a politikatudományi doktori képzésben is folytathatják tanulmányaikat 
Image

Online nyílt nap

Nézd vissza január 12-én tartott online nyílt napunkat!

Megnézem a videót

Image

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tantárgyak lesznek a szakon? Van-e szakmai gyakorlat? Hány kreditet kell teljesíteni?

Tovább a kérdésekhez

Image

Add le a jelentkezésed online!

A felvételi jelentkezésedet kizárólag elektronikusan, a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül kell benyújtanod.

Felvi.hu

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre.

Kattints ide