Sportközgazdász – mesterképzés

Ha a szenvedélyed a sport és imádod a közgazdaságot, jó helyen vagy.

A szak célja, olyan sportközgazdászok képzése, akik akadémiai tudásukkal, üzleti ismereteikkel képesek az európai és a hazai sportélet területein, valamint bárhol a világon önálló kreatív közgazdász szemléletű gondolkodásra. A képzést azoknak ajánljuk, akiknek szenvedélyük a sport, sportközgazdászként tenni, dolgozni szeretnének a magyar sportért akár itthon, akár nemzetközi környezetben, továbbá gazdasági érdeklődéssel, szemlélettel rendelkeznek.

Helyszín: Székesfehérvár
Nyelv: magyar
Finanszírozás: Corvinus ösztöndíj vagy 470.000 Ft/félév önköltségi díj
Képzési típus: hagyományos, duális

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Felvételi pontok számítása Vizsgák időpontjai Felkészülési segédlet További információk

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: az emberi erőforrások, gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy és számvitel, turizmus-vendéglátás, üzleti szakoktató, gazdaságinformatikus alapképzési szak.

Meghatározott kreditek teljesítésével elsősorban számításba: a sporttudomány képzési területről a sportszervező, a rekreációszervezés és egészségfejlesztés, valamint a sport- és rekreációszervezés alapképzési szak, a gazdaságtudományok képzési területről az alkalmazott közgazdaságtan, a gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés, a közszolgálati, a gazdaságelemzés alapképzési szak.

Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá: azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Megnézem

Választhatod a Duális képzési formát!

Szerezz többéves, releváns munkatapasztalatot még a tanulmányok ideje alatt!
A duális képzés lényege, hogy az elméleti oktatásod a felsőoktatási intézményben, a gyakorlati képzésed pedig a választott partnerszervezetnél történik. Duális képzésben részt vevő hallgatóként így bepillantást nyersz az általad választott partnerszervezet működésébe, megismered a vállalati kultúrát, valamint a legkiválóbb szakemberektől tanulhatod meg a szakma alapjait.

Bővebben a duális képzésről

Karrier lehetőségek

Elhelyezkedhetsz sportvállalatoknál, szakszövetségeknél a hivatásos és a szabadidősportban egyaránt. Célunk, hogy végzett Hallgatóink a magas szintű sportközgazdászi elméleti és gyakorlati tudás és képességek birtokában alkalmasak legyenek a hazai és nemzetközi gazdasági és sportélet különböző területein közép- és felsővezetői feladatok ellátására is.

110 millió forint előnyt jelent a nálunk szerzett diplomád

A piacképes tudás meghozza az eredményét, hiszen kiszámoltuk, hogy a Corvinusos diplomával egy teljes karrierút alatt várhatóan 340 millió forintot fogsz keresni, ami 110 millió forinttal több, mint az országos átlag. Világkörüli utak, több pihenés, vagy önfejlesztés? Te mihez kezdenél ezzel az összeggel?

A számítások hátteréről itt olvashatsz.

Szakfelelősi köszöntő

A szak általános és elsőhelyes jelentkező számának növekedése megmutatja a szak iránti szakmai bizalmat és érdeklődést. Együttműködő és duális partnereink számának növekedése, hallgatóink szakmai sikerei szintén a szak szakmai relevanciáját támasztják alá. Ezért a bizalomért megdolgozunk, a szakot folyamatosan fejlesztjük a hazai és a nemzetközi elvárások, továbbá hallgatóink visszajelzései alapján. Elkötelezettek vagyunk a tehetségek gondozása és a versenyképes tudás gyakorlatorientált, ugyanakkor valóságban, együtt megélt élményekkel társított átadása, az inspiráló közeg megteremtése mellett. Célunk a hazai sportgazdasági szakmai közösség alakítása, fejlesztése, az élethossziglani tanulás támogatása.

Dr. András Krisztina
Szakfelelős
Egyetemi docens

#együttalegjobbak

Fordulj hallgatói nagyköveteinkhez »

Mitől egyedi a képzés?

  • 14 duális partnerünk kínál munkalehetőséget az egyetemi képzésen belül, Székesfehérváron, Győrben és Budapesten
  • Kis létszámú szak, így megvalósulhat a valódi mentor-hallgató kapcsolat
  • A képzés duális formában Magyarországon egyedül a Corvinuson érhető el
  • A szak által egy sportgazdasági szakmai közösség is épül – minden év elején nemzetközi sportgazdasági konferenciát és minden évben szakmai kirándulásokat szervezünk
  • A szak oktatói hazai szinten is kiemelkedő kutatási és gyakorlati tapasztalatokkal is rendelkeznek
  • Vendégelőadóink a sportgazdaság területén kiemelkedő szakemberek, vezetők, pl. Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója 
Image

Online nyílt nap

Nézd vissza január 12-én tartott online nyílt napunkat!

Megnézem a videót

Image

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tantárgyak lesznek a szakon? Van-e szakmai gyakorlat? Hány kreditet kell teljesíteni?

Tovább a kérdésekhez

Image

Add le a jelentkezésed online!

A felvételi jelentkezésedet kizárólag elektronikusan, a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül kell benyújtanod.

Felvi.hu

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre.

Kattints ide