Szociológia – mesterképzés

Légy nyitott, elemezd a globális társadalmi folyamatokat! Válj remek szakemberré!

A szak célja megismertetni a globalizációból fakadó társadalmi és technológiai kihívásokat és folyamatokat, valamint a globális társadalmi változás elemzésének elméleteit, módszereit és eredményeit. A képzés során kiemelt figyelmet szánunk a módszertanilag megalapozott kritikai társadalomtudományi megközelítésre.

Helyszín: Budapest
Nyelv: angol
Finanszírozás: Corvinus ösztöndíj vagy 610.000 Ft/félév önköltségi díj

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Felvételi pontok számítása: a korábbi diploma minősítése és a felvételi vizsgán teljesített eredmény összesítése alapján

Felvételi pontok számítása Vizsgák időpontjai Felkészülési segédlet További információk

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

  • Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: a szociológia, a társadalmi tanulmányok alapképzési szak.
  • Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá: azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Megnézem

Karrier lehetőségek

Elhelyezkedhetsz globális vállalatoknál, szervezetek társadalmi kapcsolatokkal és folyamatokkal foglalkozó munkatársként, lehetsz kormányzati szervezetek referense, társadalmi folyamatok kutatója, oktatója vagy népesedési és migrációs folyamatok szakértője. Lehetsz közvélemény-kutató cégeknél, kutatóintézeteknél és civil szervezeteknél dolgozó elemző, hazai és nemzetközi vállalatok és tanácsadó intézetek munkatársa. Az itt szerzett ismeretek birtokában állást találhattok nemzetközi szervezeteknél, nem-kormányzati szervezeteknél (NGO), fejlesztési bankoknál vagy a hazai és globális vállalati szektorban.

110 millió forint előnyt jelent a nálunk szerzett diplomád

A piacképes tudás meghozza az eredményét, hiszen kiszámoltuk, hogy a Corvinusos diplomával egy teljes karrierút alatt várhatóan 340 millió forintot fogsz keresni, ami 110 millió forinttal több, mint az országos átlag. Világkörüli utak, több pihenés, vagy önfejlesztés? Te mihez kezdenél ezzel az összeggel?

A számítások hátteréről itt olvashatsz.

Szakfelelősi köszöntő

Ez a képzés messze több, mint egy mesterfokozat megszerzése. A szociológia MA-n olyan globálisan releváns tudást, készségeket és tapasztalatot lehet szerezni, amely a munkaadók figyelmét is felkelti. Diákjaink számára mindennapos tapasztalat a kritikai elemzés és a globális összehasonlítás. A kiscsoportban zajló, élményszerű oktatás során a diákok nemcsak az oktatóktól, de a hallgatótársaktól is sokat tanulnak a globális társadalmi viszonyokról. Kiemelt jelentőséget szánunk a széleskörű módszertani tudásnak, amely megalapozza a társadalomtudományi elemzőkészséget. A kollégák kutatásaiba való bekapcsolódás és a szakmai gyakorlat elősegíti a munkaerőpiacra való belépést és a tudományos pályafutást.

Dr. Nagy Beáta
Szakfelelős
Egyetemi tanár

#együttalegjobbak

Fordulj hallgatói nagykövetünkhöz »

Mitől egyedi a képzés?

  • Kiscsoportos, gyakorlatorientált foglalkozások
  • Széles kvantitatív és kvalitatív módszertani spektrum, nemzetközi adatbázisok ismerete és használata
  • Sokszínű, nemzetközi hallgatói csoport
  • Speciális tantárgyak: Globális adatelemzés a globális adatbázisok feltérképezésére; Technológia és társadalom: a munka jövője és a mesterséges intelligencia; Nemek szerinti munkamegosztás globális perspektívában; A globális társadalmi változás elméletei
Image

Online nyílt nap

Nézd vissza január 12-én tartott online nyílt napunkat!

Megnézem a videót

Image

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tantárgyak lesznek a szakon? Van-e szakmai gyakorlat? Hány kreditet kell teljesíteni?

Tovább a kérdésekhez

Image

Add le a jelentkezésed online!

A felvételi jelentkezésedet kizárólag elektronikusan, a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül kell benyújtanod.

Felvi.hu

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre.

Kattints ide