Vezetés és szervezés – mesterképzés

Legyél a generációd kiemelkedő vezetője és stratégája. Nálunk elérheted.

A Vezetés és szervezés mesterszak vezetői szemléletet ad és felkészít a vezetőt támogató külső és belső tanácsadói és támogatói tevékenységek ellátására, alapot adva az életpálya későbbi szakaszában közép- és akár felsővezetői pozíciók betöltéséhez is.

A szakon végzettek tudományosan megalapozott, gyakorlatorientált szakmai és módszertani ismeretekkel rendelkeznek a menedzsment és leadership széles területén. Képesek szervezeti problémák felismerésére és elemzésére, új megoldások megfogalmazására, és ezek alapján szervezeti folyamatok tervezésére, megvalósítására és irányítására. Képesek önálló munkavégzésre, bevonásra, változások vezetésére, és a folyamatos tanulásra. A környezetükért, munkatársaikért és döntéseikért felelősséget vállalnak, társadalmi érzékenységgel rendelkeznek.

Helyszín: Budapest
Nyelv: magyar
Finanszírozás: Corvinus ösztöndíj vagy 560.000 Ft/félév önköltségi díj

Helyszín: Budapest
Nyelv: angol
Finanszírozás: Corvinus ösztöndíj vagy 970.000 Ft/félév önköltségi díj

Még ennyi ideig jelentkezhetsz a Felvi.hu-n keresztül:

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

A felvételi vizsgára vonatkozóan a későbbiekben teszünk közzé információkat.

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

 • Gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak: kreditelismerési eljárás nem szükséges. 
 • További jellemző, kreditelismerési eljárás során elfogadható alapszakok (esetenként felzárkóztató tárgyak előírásával): kereskedelem és marketing, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy és számvitel, turizmus-vendéglátás, emberi erőforrások, alkalmazott közgazdaságtan, gazdaságelemzés, üzleti szakoktató, közszolgálati alapképzési szak. 
 • Meghatározott számú módszertani, közgazdasági, üzleti, társadalomtudományi és szakmai ismeretek kreditelismerési eljárás során való igazolásával bármely más felsőoktatási szak elfogadható a kreditelismerési eljárás során, felzárkóztató tárgyak előírása mellett. 

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Megnézem

Karrier lehetőségek

Végzett hallgatóink előtt a hazai és a nemzetközi karrier lehetősége is nyitva áll, üzleti és nonprofit területen is. Jellemző munkakörök az alábbiak:

 • Üzletfejlesztő, stratégiai elemző, digitalizációs szakértő, projektmenedzser 
 • Folyamatmenedzser, folyamatfejlesztő, üzleti rendszerelemző 
 • HR szakértő, HR business partner, szervezetfejlesztő, tréner, coach 
 • Kontroller, gazdasági vezető, üzleti intelligencia-szakértő, üzleti adatelemző
 • Belső tanácsadó a fentieken túl a közvetlen felsővezető mellett 
 • Külső tanácsadó tanácsadócégben vagy önálló szakértőként 
 • Vállalkozó, családi vállalat felsővezetője

110 millió forint előnyt jelent a nálunk szerzett diplomád

A piacképes tudás meghozza az eredményét, hiszen kiszámoltuk, hogy a Corvinusos diplomával egy teljes karrierút alatt várhatóan 340 millió forintot fogsz keresni, ami 110 millió forinttal több, mint az országos átlag. Világkörüli utak, több pihenés, vagy önfejlesztés? Te mihez kezdenél ezzel az összeggel?

A számítások hátteréről itt olvashatsz.

Szakfelelősi köszöntő

Három évtizede folyik vezetés és szervezés képzés egyetemünkön. Végzettjeink holisztikus látásmódja, kiemelkedő képességei és szakmai sikerei vezettek oda, hogy a „vezszerv” márkává, az elméleti igényesség és a gyakorlati ismeretek ötvözésének védjegyévé vált. A Corvinus egyediségét adja a széles, a kapcsolódó szakterületeken elismert, azokat ma is formáló oktatói csapat, mely nemzetközi mérce mentén újította meg 2021-ben a szakot, hogy végzettjeink a jövőre fogékony, a változások élére álló tehetségként folytassák többezer fős alumni hálózatunk hagyományát.

Dr. Móricz Péter
Szakfelelős
Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Fordulj hallgatói nagyköveteinkhez »

Mitől egyedi a képzés?

 • A szak a controlling, a HR, és az OD szakma hazai bölcsője, napjainkban is a Corvinus oktatói és végzettjei formálják ezeket a szakterületeket a gyakorlatban 
 • 2021-től tartalmi és módszertani szempontból átfogóan megújított szakkal készítjük fel hallgatóinkat a 2020-as évek menedzsment kihívásaira 
 • A képzés a világ első 100 menedzsment mesterszakja közé tartozik a Financial Times rangsora szerint, egyedüli programként Magyarországról 
 • A képzés esettanulmányokra, órai vitákra, csapatmunkára, és valós vállalati projektekre építve ötvözi a tartósnak bizonyult elméleti megközelítéseket a legújabb módszerekkel
 • A szak hallgatói a négy félév alatt további diplomát is szerezhetnek: a CEMS nemzetközi menedzsment képzésében, vagy a Passaui Egyetemen 
Image

Nézz be hozzánk!

Kövess minket, hiszen hamarosan személyesen is találkozhatsz velünk.

Image

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tantárgyak lesznek a szakon? Van-e szakmai gyakorlat? Hány kreditet kell teljesíteni?

Tovább a kérdésekhez

Image

Add le a jelentkezésed online!

A felvételi jelentkezésedet kizárólag elektronikusan, a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül kell benyújtanod.

Felvi.hu

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre.

Kattints ide