Vezetés és szervezés – mesterképzés

Legyél a generációd kiemelkedő vezetője és stratégája. Nálunk elérheted.

A jövő leadership kihívásainak átfogó megértésével a Vezetés és szervezés mesterszak végzettjei magabiztosan alakítanak ki 21. századi működést (értelemteli, digitális, fenntartható), és felkészülten állnak a szervezeti változások élére.

A magyar nyelvű Vezetés és Szervezés szakot azoknak ajánljuk, akik specialistává válnának szervezetfejlesztés, folyamatmenedzsment, kontrolling, vagy HR területen, emellett átfogó vezetői szemlélettel alapoznák meg későbbi karrierjüket a Corvinus Vezetés és szervezés emblematikus alumni közösségének tagjaként.

Az angol Vezetés és szervezés és CEMS szakot azoknak ajánljuk, akik kiemelkedő szakmai háttérrel és készségekkel rendelkeznek, fokozottan érdeklődnek a globális stratégia és leadership, majd egy erre épülő nemzetközi karrier iránt, nemzetközi csapatban tanulnának és készen állnak egy félévet külföldi CEMS egyetemen elvégezni.

Helyszín: Budapest
Nyelv: magyar
Finanszírozás: Corvinus ösztöndíj vagy 560.000 Ft/félév önköltségi díj

Helyszín: Budapest
Nyelv: angol
Finanszírozás: Corvinus ösztöndíj vagy 970.000 Ft/félév önköltségi díj

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Felvételi pontok számítása Vizsgák időpontjai Felkészülési segédlet – magyar Felkészülési segédlet – angol További információk

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

 • Gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak: kreditelismerési eljárás nem szükséges. 
 • További jellemző, kreditelismerési eljárás során elfogadható alapszakok (esetenként felzárkóztató tárgyak előírásával): kereskedelem és marketing, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy és számvitel, turizmus-vendéglátás, emberi erőforrások, alkalmazott közgazdaságtan, gazdaságelemzés, üzleti szakoktató, közszolgálati alapképzési szak. 
 • Meghatározott számú módszertani, közgazdasági, üzleti, társadalomtudományi és szakmai ismeretek kreditelismerési eljárás során való igazolásával bármely más felsőoktatási szak elfogadható a kreditelismerési eljárás során, felzárkóztató tárgyak előírása mellett. 

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Megnézem

Karrier lehetőségek

Végzett hallgatóink előtt a hazai és a nemzetközi karrier lehetősége is nyitva áll, üzleti és nonprofit területen is. Jellemző munkakörök az alábbiak:

 • Üzletfejlesztő, stratégiai elemző, digitalizációs szakértő, projektmenedzser 
 • Folyamatmenedzser, folyamatfejlesztő, üzleti rendszerelemző 
 • HR szakértő, HR business partner, szervezetfejlesztő, tréner, coach 
 • Kontroller, gazdasági vezető, üzleti intelligencia-szakértő, üzleti adatelemző
 • Belső tanácsadó a fentieken túl a közvetlen felsővezető mellett 
 • Külső tanácsadó tanácsadócégben vagy önálló szakértőként 
 • Vállalkozó, családi vállalat felsővezetője

110 millió forint előnyt jelent a nálunk szerzett diplomád

A piacképes tudás meghozza az eredményét, hiszen kiszámoltuk, hogy a Corvinusos diplomával egy teljes karrierút alatt várhatóan 340 millió forintot fogsz keresni, ami 110 millió forinttal több, mint az országos átlag. Világkörüli utak, több pihenés, vagy önfejlesztés? Te mihez kezdenél ezzel az összeggel?

A számítások hátteréről itt olvashatsz.

Szakfelelősi köszöntő

Három évtizede folyik vezetés és szervezés képzés egyetemünkön. Végzettjeink holisztikus látásmódja, kiemelkedő képességei és szakmai sikerei vezettek oda, hogy a „vezszerv” márkává, az elméleti igényesség és a gyakorlati ismeretek ötvözésének védjegyévé vált. A Corvinus egyediségét adja a széles, a kapcsolódó szakterületeken elismert, azokat ma is formáló oktatói csapat, mely nemzetközi mérce mentén újította meg 2021-ben a szakot, hogy végzettjeink a jövőre fogékony, a változások élére álló tehetségként folytassák többezer fős alumni hálózatunk hagyományát.

Dr. Móricz Péter
Szakfelelős
Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Fordulj hallgatói nagyköveteinkhez »

Mitől egyedi a képzés?

 • A szak a controlling, a HR, és az OD szakma hazai bölcsője, napjainkban is a Corvinus oktatói és végzettjei formálják ezeket a szakterületeket a gyakorlatban
 • Két változatban indul: az angol Vezetés és szervezés az országban egyedülálló módon a CEMS globális programját is tartalmazza (külföldi félévvel) – négy félév alatt két diploma; a megújult magyar szak hallgatói pedig két szakterületet kombinálnak az új modulrendszerben
 • Nemzetközi elismertség: 15 éve a Financial Times TOP100-as rangsorában, egyedüli programként Magyarországról
 • Módszertani élenjárás: Corvinuson írt esettanulmányok, többszáz megvalósult hallgatói projekt a vállalatoknál, interaktív digitális tanulási formák, sprint jellegű csapatfeladatok, külső helyszíni tréningek izgalmas ötvözete
Image

Online nyílt nap

Nézd vissza január 12-én tartott online nyílt napunkat!

Megnézem a videót

Image

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tantárgyak lesznek a szakon? Van-e szakmai gyakorlat? Hány kreditet kell teljesíteni?

Tovább a kérdésekhez

Image

Add le a jelentkezésed online!

A felvételi jelentkezésedet kizárólag elektronikusan, a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül kell benyújtanod.

Felvi.hu

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre.

Kattints ide